11 September 2006

Tofan, audiat la DNA (Realitatea TV)

REALITATEA.NET - TOFAN, AUDIAT LA DNA

Omul de afaceri Gelu Tofan a ieşit din audierea la care a fost invitat luni de către procurorii anticorupţie, dar a refuzat să facă declaraţii, anunţând, însă, o conferinţă de presă în legătură cu plângerea depusă de fostul său partener de afaceri, Ştefan Rădulescu.

Gelu Tofan a dat declaraţii în dosarul în care este cercetat procurorul Constantin Gherţa, de la Parchetul General, învinuit de şantaj şi complicitate la trafic de influenţă în instrumentarea dosarului lui Ştefan Rădulescu şi al omului de afaceri Cristian Buciu.

Constantin Gherţa a fost înştiinţat oficial de DNA, la data de 5 decembrie 2005, de acuzaţiile pentru care s-a început urmărirea penală împotriva sa, după cercetarea denunţului formulat de omul de afaceri Ştefan Rădulescu şi soţia acestuia.

Constantin Gherţa este procurorul care a instrumentat dosarul Tofan Grup şi a dispus arestarea preventivă a omului de afaceri Ştefan Rădulescu, pentru evaziune fiscală, fals, uz de fals şi delapidare în formă calificată. Rădulescu a făcut plângere împotriva procurorului Gherţa pentru şantaj.

În susţinerea afirmaţiilor sale, Ştefan Rădulescu a prezentat procurorilor documente şi înregistrări audio.

http://www.realitatea.net/tofan--audiat-la-dna_16821.html

No comments: