11 September 2006

Dosarul MApN - Tofan (Realitatea TV)

Mihail Popescu a aflat acuzaţiile aduse de procurori
Mihail Popescu, fostul şef al Statului Major General, actual senator PSD, a aflatluni în mod oficial acuzaţiile din dosarul MApn-Tofan. Procurorii îl acuză de abuz în serviciu în formă calificată. Alături de el, în acelaşi dosar, mai sunt cercetate penal 10 persoane, printre care şi Eugen Bădălan, actualul şef al Statului Major General.

La ieşirea din sediul DNA, Mihail Popescu a spus că înţelegerea dintre MApN şi Tofan Grup s-a făcut cu acordul fostului ministru Sorin Frunzăverde. Contractul prevedea un schimb de maşini uzate contra avenlope de diferite tipuri si mărimi. În opinia lui Popescu, statul român nu a fost prejudiciat. Actualul deputat PSD mai spune că toată ancheta are substrat politic.

Popescu este cel care a semnat în numele Statului Major General contractul cu Tofan Group, care prevedea un schimb de maşini uzate contra anvelope.

Bădălan a fost deja suspendat din funcţie, urmând ca, în aceste zile, ministrul Apărării să numească la conducerea instituţiei un nou comandant. Dosarul MApN - Tofan este unul dintre cele mai importante cazuri pe care DNA le are în lucru în acest moment.

No comments: