20 January 2006

Razboiul Tofan - Radulescu, povestit de un partener de afaceri (Ziarul)

MILIARDARI, VICTIME ALE ATACURILOR MAFIOTE
Asasinate, executii la comanda, reglari de conturi in stil mafiot.
Traficanti de droguri, pesti, prostituate, dar si oameni de afaceri au cazut victime "jocurilor"
periculoase in care banii nu reprezinta vreo garantie pentru supravietuire.
Romania de dupa 1990, s-a intalnit repede cu "mafia". Unul dintre primele cazuri care soca opinia publica si-i punea in incurcatura pe anchetatori a aparut la foarte scurt timp dupa izul de libertate al romanilor.

CAZUL ANDREESCU
In 1991, in fata locuintei sale din strada Precupetii Vechi, era "executat" omul de afaceri, fost informator al serviciilor secrete pe linie externa, Stefan Andreescu. Desi Andreescu era insotit de cumnatul sau, in momentul in care s-a urcat in masina, un individ s-a apropiat de el facandu-i semn sa lase geamul in jos. A fost impuscat cu foc automat, 13 gloante. Anchetatorii au gasit la fata locului 13 tuburi de cartus calibrul 9. Criminalul nu a fost niciodata prins.

EXECUTAT IN HOLUL BLOCULUI
In septembrie 1997, omul de afaceri Mihai Teslevici din Lugoj era asasinat in holul blocului in care locuia. "Mita", cum era poreclit afaceristul, fusese executat cu doua gloante in spate si unul in barbie, dupa modelul sicilian. Omorul a fost premeditat. Seara, locatarii imobilului vazusera mai multi indivizi dand tarcoale blocului, iar sigurantele stalpilor de iluminat fusesera desurubate. Crima s-a petrecut dupa miezul noptii, cand Teslevici s-a intors acasa. Asupra lui au fost gasite toate bijuteriile pe care le purta si usa apartamentului era neatinsa. O reglare de conturi. Asasinii nu au fost descoperiti.

FOSTUL GINERE AL LUI DASCALESCU
Omul de afaceri Mihai Ionescu, executat in 1998 in stil mafiot la Bucuresti, in fata vilei sale din strada Mieilor, era fostul ginere al lui Constantin Dascalescu. Surse din anturajul lui Mihai Ionescu sustineau ca stilul de executie nu apartine italienilor. Arma folosita, un pistol de calibrul 7,65, nu este tipica mafiei italiene, care actioneaza, in general, cu arme de calibru mult mai mare. De asemenea, stangaciile asasinilor, sesizate de specialistii criminalisti bucuresteni, fac dovada unui asasinat comis in graba, este adevarat, de profesionisti, dar nu de italieni. Foarte probabil, asasinii apartineau mafiei ruse. Nu au fost niciodata prinsi.

IMPUSCAT IN MASINA
Cazul Sorin Moldovan. Fost vicepresedinte al PSD Hunedoara. In luna noiembrie a anului 2000, era impuscat in cap, in masina personala, de un cetatean care-l astepta pe bancheta din spate. In dosarul mai recent al "comorilor dacice" este lansata ipoteza unei legaturi intre grupurile de traficanti de obiecte de tezaur si asasinarea, la comanda, a omului de afaceri Sorin Moldovan. In cazul in care se va confirma ipoteza care reiese din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, procurorii vor fi nevoiti sa redeschida "dosarul Moldovan", solutionat prin stabilirea ca vinovat a lui Raul Opris, infractorul timisorean, care s-a sinucis in mod misterios (tragandu-si un glont in cap) tocmai cand era urmarit de trupele speciale ale politiei.

RAZBOIUL TOFAN - RADULESCU, POVESTIT DE UN PARTENER DE AFACERI
"Daca Tofan castiga procesele, il termin". Stabilit de 25 de ani in Germania, Anton Stan a fost partener de afaceri cu Radulescu si Tofan. Stan ne-a contactat si ne-a povestit istoria Tofan Trans-ului. Lucrurile sunt aparent simple. Apreciindu-i activitatea, Tofan i-a daruit lui Radulescu 12% din Tofan Trans. Din acel moment, pas cu pas, Radulescu a acaparat fara stirea lui Tofan actiuni pana la pragul de 51%.

A VANDUT TOT
"A falsificat hotarari ale AGA, acte contabile sau a efectuat aporturi de capital fictive", spune Stan. Cand Tofan a aflat, Radulescu a pus lanturile pe poarta. Tofan a castigat toate procesele cu Radulescu, dar intre timp acesta a vandut tot ce putea vinde din Tofan Trans. "Daca Tofan castiga procesele, eu il termin, mi-a spus Radulescu. Cand am aflat de ilegalitatile lui, m-a dat si pe mine afara, iar apoi a transmis avocatei mele ca, daca mai vin in Bucuresti, raman fara picioare. Unui alt investitor, Friedman, i-a zis ca pune tiganii pe el. La fel i-a spus si lui Evans, care i-a bagat 154 de milioane de dolari" , a precizat Stan. Politistii au alcatuit portretul-robot al agresorului. Tofan, relateaza Mediafax, le spusese politistilor sa caute o persoana masiva, cu "o figura clasica de om certat cu legea", si care, judecand dupa accent, este din sudul tarii. Radulescu, fost partener de afaceri, este banuit in continuare de Tofan drept ordonatorul atacului, pentru ca, spune Tofan, alte persoane care au depus plangeri impotriva lui Radulescu au beneficiat de tratament similar.

Sursa: www.ziarulcn.com/article/aid/28452

No comments: