18 January 2006

Gelu Tofan, atacat cu ranga in plina strada (Evenimentul Zilei)

Omul de afaceri Gheorghe Tofan a fost atacat si batut ieri, in plina zi, pe Strada Complexului din cartierul bucurestean Dristor, de un individ ramas inca neidentificat. Potrivit martorilor, acesta ar fi fost agresat cu ranga chiar langa autoturismul personal. El a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca
Omul de afaceri a fost batut crunt de un individ necunoscut

Omul de afaceri Gheorghe Tofan a fost atacat si batut ieri, in plina zi, pe Strada Complexului din cartierul bucurestean Dristor, de un individ ramas inca neidentificat. Potrivit martorilor, acesta ar fi fost agresat cu ranga chiar langa autoturismul personal. El a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar acesta, in jurul pranzului, a sesizat si politia despre cele intamplate. Conform presupunerilor omului de afaceri, atacul ar avea legatura cu conflictul deschis care exista intre el si fostii sai parteneri de afaceri Stefan Radulescu si Mihai Bogasiu.

Lovit cu ranga in cap
Bucuresti, cartierul Dristor, ora 12.30. Gheorghe Tofan paraseste locul unde fusese intr-o vizita la o persoana bolnava, apropiata de-a sa. Se pregateste sa urce in masina personala. Brusc apare un individ care-l acosteaza direct: "Esti Gelu Tofan"? Aproape ca nici nu asteapta raspunsul. Individul scoate o ranga din geaca si-l loveste in cap. Ploaia de lovituri continua la nivelul capului si al fetei, agresorul folosind si un ?box? din metal. La final, necunoscutul dispare fara urma. Gheorghe Tofan este ajutat de un barbat, aflat intamplator in zona, sa se urce la volanul masinii sale, de unde porneste spre Institutul de Medicina Legala ?Mina Minovici?. De acolo este indrumat catre Spitalul
Floreasca.

Radulescu, omul din umbra
La Floreasca este internat imediat. ?Avea traumatism cranio-cerebral minor nivelul 1, traumatisme faciale cu multiple echimoze si o contuzie toracica simpla?, declara doctorul Constantin Olteanu, medic primar de urgenta.
Dupa cateva ore, timp in care este consultat de medici, Tofan e transferat intr-o rezerva a clinicii Biomedica, unde organizeaza o mini-conferinta de presa. In opinia sa, atacul are legatura directa cu fostii sai parteneri de afaceri, Stefan Radulescu si Mihai Bogatiu. Rivalitatea dintre cei doi este bine-cunoscuta, ei avand pe rol o multime de procese penale unul impotriva celuilalt. ?Este clar ca a fost o intimidare sau, chiar mai rau, voia sa ma termine. Eu sunt in conflict de patru ani cu unul dintre fostii mei colaboratori, Stefan Radulescu. Am castigat definitiv si irevocabil recuperarea a ceea ce mi-a furat, si acum, in penal, se apropie condamnarea lui?, a declarat omul de afaceri. Tofan sustine si ca, in ultima perioada, a primit telefoane de amenintare si ca a fost urmarit de mai multe masini care aveau numere de inmatriculare false.
La spital, Tofan l-a descris pe agresor politistilor: ?Are figura clasica a recuperatorului. Un tip atletic spre grasut, fata maslinie, mustacioara usoara, imbracat cu o geaca de culoare bleumarin cu dungulite la guler?.

Cel care l-a insotit pe Gheorghe Tofan de la locul incidentului pana la spital povesteste: ?Treceam pe strada cand am vazut un barbat asezat pe bancheta masinii si o fata care-l bandaja. Tanara ne-a rugat sa-l conducem pe domnul Tofan l-a spital. M-am oferit eu, insa doar l-am insotit in masina, pentru ca dansul a fost cel care a condus?. Radulescu: ?Sunt un om pasnic?
Contactat telefonic, Stefan Radulescu a declarat referitor la acuzatiile familiei lui Tofan: ?N-am auzit de asa ceva si nu vreau sa comentez. Ma intereseaza doar situatia mea si piedicile pe care Tofan si
cativa procurori mi le pun de cativa ani buni incoace. Oricum, orice i s-ar intampla, vina cade pe mine. Asa a spus si acu? doi ani, cand declara ca eu i-am incendiat masina. Eu n-am dat nici macar o palma nimanui in viata mea?.

Scandalul Tofan - Radulescu
1996. Gelu Tofan si Stefan Radulescu se asociaza, luand nastere societatea de transport Tofan Trans SA.
2001. Stefan Radulescu inregistreaza la Registrul Comertului un proces-verbal prin care modifica structura actionariatului societatii. Tofan depune o plangere penala, politistii constatand ca semnatura sa de pe procesul-verbal prezentat de Radulescu la Registrul Comertului era falsa.
2002. In urma plangerilor lui Tofan, Inspectoratul General al Politiei incepe urmarirea penala impotriva lui Radulescu. Politistii il acuza apoi si pe Tofan de inselaciune. Acuzatia este insa retrasa.

Sursa: http://www.evz.ro/article.php?artid=208981

No comments: