30 January 2006

Dosarul Tofan. Gelu Tofan este din nou în atenţia procurorilor DNA (Realitatea TV)

Omul de afaceri Gelu Tofan a fost audiat la Departamentul Naţional Anticorupţie. Tofan este cercetat pentru şantaj şi trafic de influenţă.

Confom anchetatorilor, este vorba despre acelaşi dosar în care DNA a declanşat urmărirea penală împotriva lui Constantin Gherţa, procuror la Parchetul General şi a lui Ştefan Rădulescu, partenerul de afaceri al lui Gelu Tofan.

Dosarul a fost soluţionat iniţial prin neînceperea urmăririi penale. În 2003, Gelu Tofan a făcut o plângere penală la parchetul general reclamîndu-l pe Ştefan Rădulescu, un fost asociat, de evaziune fiscală, delapidare şi fals pe motiv că ar fi preluat ilegal trei dintre societăţile sale - Tofan Trans, Rotrans Turnu-Severin si Astra SA.

După ce a fost arestat, Rădulescu a făcut public faptul că procurorul Gherţa şi fostul său partener de afaceri îi şantajează familia şi se folosesc de influenţa lor pentru a-l determina să renunţe de bună voie la firmele preluate.

Deşi plângerile lui Rădulescu au fost găsite neîntemeiate, acum DNA a redeschis cazul şi a declanşat urmărirea penală pentru cei doi.

No comments: