19 January 2006

Cine-i dusmanul miliardarului batut (Ziarul)Sursa: http://www.ziarulcn.com/article/aid/28352
Autor: M.N.

Gelu Tofan zice ca a pierdut in doi ani controlul asupra a trei companii in valoare de 70 de milioane de dolari: Tofan Trans, Rotras Turnu Severin si Astra Transporturi.
Cunoscutul om de afaceri Gelu Tofan a fondat grupul Tofan, care a preluat si a dat nastere in timp altor cateva companii.

FURT
Printre acestea, Tofan Trans, un consortiu specializat in transporturi. La carma firmei l-a asezat, ca administrator unic, pe Stefan Radulescu. Pentru a-l motiva, spune Tofan, i-a facut cadou si 20 la suta din actiunile firmei. Insa, in timp, relatiile dintre cei doi s-au deteriorat, iar astazi se judeca in peste 20 de procese, Radulescu fiind acuzat ca i-ar fi furat trei companii lui Gelu Tofan.

PROCUROR ANCHETAT
Cel care s-a ocupat de dosarele lui Stefan Radulescu, dosare intocmite in urma plangerilor depuse de omul de afaceri Gelu Tofan, este procurorul Constantin Gherta de la Parchetul General. El face acum obiectul unui dosar penal pentru santaj si trafic de influenta la Departamentul National Anticoruptie, alaturi chiar de Gelu Tofan. Plangerea a fost depusa de Stefan Radulescu, cel pe care Gherta l-a retinut si anchetat.

RADULESCU AR FI FOST AMENINTAT
"Niciodata domnul Radulescu nu l-a amenintat pe domnul Tofan, ne-a declarat avocata lui Stefan Radulescu, Angelica Enache. Supararea acestuia se datoreaza faptului ca este anchetat in prezent de DNA, pentru trafic de influenta in cazul unui procuror de la Parchetul Curtii de Casatie si pentru santajarea familiei domnului Radulescu. Avem chiar o inregistrare in care domnul Tofan il ameninta pe domnul Radulescu sa-i cedeze trei societati comerciale".

No comments: