22 November 2004

Omul lui Voiculescu, sponsorizat de un arestat (Evenimentul Zilei)

Florea Damian recunoaste ca a primit limuzina de la omul de afaceri Stefan Radulescu, arestat simbata pentru o serie de infractiuni. El spune insa ca a fost o sponsorizare legala pentru Fundatia 'Olimpicii Tenisului Romanesc'
Florea Damian, secretar general al Agentiei Nationale pentru Sport, membru PUR si candidat pe listele Uniunii PSD+PUR pe locul 9 la Camera Deputatilor, circumscriptia Bucuresti, a fost 'sponsorizat' cu un Volvo L40, in valoare de aproximativ 1,5 miliarde lei, de omul de afaceri Stefan Radulescu, arestat simbata pentru fraude financiare de peste 450 de miliarde lei. Masina de lux oferita lui Damian a fost platita de firma Astra Transporturi SA, controlata tot de Radulescu.
Candidatul Uniunii PSD+PUR Florea Damian nu a negat faptul ca a folosit aceasta masina, dar a sustinut ca a fost vorba de o sponsorizare legala a Fundatiei 'Olimpicii Tenisului Romanesc', unde este presedinte. Ca sa demonstreze ca nu il protejeaza pe Radulescu, Florea Damian a depus masina, duminica dimineata, la sediul fundatiei din incinta firmei Mobins, societate controlata tot de Stefan Radulescu. De asemenea, Damian a sustinut ca nu va pune nici o 'vorba buna' la Parchet sau la judecatori in favoarea omului de afaceri.
'Evenimentul zilei' a scris despre afacerile suspecte ale lui Stefan Radulescu, acuzat ca ar fi intrat ilegal in posesia a cinci fabrici: trei de la omul de afaceri Gelu Tofan (Tofan Trans, Rotras si Astra Transporturi, in valoare totala de peste 70 de milioane de dolari), precum si Somaco si Mobins (unde pagubite au fost asociatiile salariatilor - PAS). Radulescu este acuzat ca, dupa ce a cistigat increderea partenerilor de afaceri, ar fi obtinut statutul de administrator unic, dupa care ar fi falsificat documente pentru a schimba structura de actionariat in favoarea sa. De asemenea, este acuzat ca ar fi devalizat aceste firme in favoarea unor societati noi, infiintate de el sau de sotia sa.

Onorarii de 1,42 miliarde lei pentru avocatul Ion Neagu
Un aparator cu acte al lui Stefan Radulescu este si avocatul Ion Neagu, deputat PSD si ocupant al locului 10 (dupa Florea Damian) pe listele electorale ale acestui partid. Potrivit documentelor noastre, numai la data de 7 octombrie 2004, avocatul prof. Ion Neagu a primit in conturi 720 milioane lei de la Somaco SA (societate controlata de Radulescu), iar pe
12 noiembrie 2004 inca o suta de milioane lei, platiti de aceasta data de Rotras Turnu-Severin.
Tot pe 12 noiembrie, alte 600 de milioane lei au fost virate de Radulescu in conturile unui cabinet de avocatura al asistentilor profesorului Neagu. Un total de 1,42 miliarde lei. Banii au fost platiti de firmele controlate de Radulescu, unde muncitorii sint in somaj tehnic sau, pur si simplu, nu-si primesc salariile din cauza ca 'nu sint bani'.

'Tariful' avocatului Bogasiu: un iaht, o limuzina si peste doua miliarde lei
Anchetatorii sustin ca banii de la firmele controlate de Radulescu au fost folositi si pentru serviciile permanente acordate de cabinetul avocatului Mihail Bogasiu si de firma acestuia de consultanta, Boga'S Consulting. Conform documentelor, Radulescu i-ar mai datora lui Bogasiu aproximativ 2.000.000.000 de lei pe diverse consultante juridice sau de management al firmelor. Potrivit unor surse judiciare, in afara unor sume foarte mari de bani, Bogasiu ar fi beneficiat si el de o masina de lux si de un iaht. Iahtul, platit de firma Astra Transporturi, a fost inregistrat de Mihail Bogasiu. Firmele devalizate ar fi fost acaparate prin inselaciune de catre Radulescu, dupa cum sustin victimele sale. De altfel, acestea il suspecteaza pe avocatul Bogasiu ca l-ar fi consiliat pe Stefan Radulescu in ce priveste modalitatile de a obtine controlul firmelor in care era asociat minoritar sau administrator. Simbata, Stefan Radulescu a primit 29 de zile de arest preventiv de la judecatorii Tribunalului Bucuresti.

No comments: