22 November 2004

Om de afaceri arestat Un om de afaceri bucurestean, arestat pentru fraude de miliarde de lei (Mediafax)

Omul de afaceri Stefan Radulescu - administrator si director al mai multor firme din Bucuresti - a fost arestat preventiv, simbata, fiind acuzat ca a comis mai multe infractiuni economice, ce ar fi adus prejudicii de ordinul miliardelor de lei atit bugetul de stat, cit si firmele respective.
Ministerul Public informeaza ca Radulescu a fost retinut, simbata, de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Procurorii au propus Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a omului de afaceri pentru evaziune fiscala, instigare la evaziune fiscala, folosirea la Autoritatea Vamala de acte falsificate, instigare la folosirea la Autoritatea Vamala de acte falsificate, fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare in forma calificata. Propunerea a fost acceptata, Radulescu fiind arestat preventiv pentru 29 de zile.
Potrivit procurorilor, in 2002-2003, ca director general al societatilor Transporturi Auto Astra SA, Somaco SA si ca administrator unic al Tofan Trans SA, Radulescu a dispus inregistrarea in contabilitate a unor cheltuieli fictive. El ar fi urmarit astfel ca diminueze TVA-ul si impozitul pe profit, pagubind astfel bugetul de stat cu aproximativ 20 de miliarde de lei.
Ministerul Public precizeaza ca, in sustinerea propunerii de arestare preventiva, procurorii au avut in vedere faptul ca Stefan Radulescu "a savirsit si infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in scopul zadarnicirii aflarii adevarului si a inducerii in eroare a organelor de urmarire penala, prin influentarea martorilor si prin distrugerea unor mijloace materiale de proba".

No comments: