24 March 2004

ULTIMA ORA: Tofan a fost numit purtator de cuvant (Romania Libera)

ULTIMA ORA: Tofan a fost numit purtator de cuvant
Schimbari la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

In urma cu aproape trei saptamani, liderii sindicatelor din cadrul intreprinderii de anvelope Rotras SA Turnu-Severin protestau fata de decizia aberanta a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de punere sub sechestru a mijloacelor de productie. Procurorului-sef Ilie Botos i se aducea la cunostinta faptul ca, prin indisponibilizarea mijloacelor de productie ale intreprinderii, cei 400 de angajati de la Rotras SA raman, practic, fara locurile de munca. Aflati intr-o situatie critica, muncitorii cereau reevaluarea deciziei abuzive ce i-a lasat timp de trei luni fara venituri.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a oferit nici nu raspuns la petitia publica a sindicatelor si a ramas indiferent fata de soarta a 400 de familii. In schimb, afaceristul Gheorghe Tofan, care nu detine vreo calitate in cadrul actionariatului sau al conducerii Rotras, dar este interesat de preluarea intreprinderii, si-a asumat rolul de purtator de cuvant al Parchetului. Tofan si-a permis sa le atraga atentia sindicalistilor asupra faptului ca petitia lor inaintata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie "contine o serie de interpretari gresite". Primind in copie de la prietenii sai din Parchet procesul-verbal prin care mijloacele de productie de la Rotras au fost puse sub sechestru, Tofan a sarit in apararea procurorilor. Desi de doi ani el insusi face obiectul unor cercetari penale pe care aceiasi procurorii nu doresc a le finaliza, afaceristul este atat de sigur pe relatiile sale influente, incat a inceput sa "spele" imaginea Parchetului. "Regretam faptul ca ati fost implicati intr-o campanie de presa denigratoare la adresa Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si va asiguram ca nici una din actiunile intreprinse in acest dosar nu a fost intentionata si nu poate fi interpretata ca o interventie in derularea contractului incheiat de patronatul societatii si sindicate", le-a raspuns Tofan, in numele Parchetului, celor 400 de muncitori.

Desi nimeni nu i-a solicitat punctul de vedere, prin intermediul firmei sale, Tofan Grup International, afaceristul chiar si-a manifestat convingerea ca "raspunsul nostru va va ajuta sa va reorientati pozitia".

Mihai Ciorcan

No comments: