26 July 2003

Tabara Nationala de Arta Plastica, la editia a II-a (Evenimentul - Regional al Moldovei)

Pina pe 3 august, in localitatea Todireni, judetul Botosani, se va defasura cea de-a II-a editie a Taberei Nationale de Arta Plastica, Sectiunea Ceramica, manifestare care a debutat pe 12 iulie.
In atelierele de creatie amenajate in comuna, s-au intilnit sa lucreze artistii Ionel Cojocariu, Bogdan Hojbota, Gheorghe Farcasiu, Mihalea Obada, Eusebio Spinu, Alina Tudor si Bianca Boieroiu. "Incepind din acest an, am selectionat si am integrat in programul taberei de ceramica un grup de patru elevi de la Liceul de Arta «Stefan Luchian» din Botosani, precum si un vestit mester popular din zona. Acesti tineri care au dovedit disponibilitate pentru modelajul artistic isi vor face ucenicia sub indrumarea unor artisti a caror valoare este recunoscuta atit in tara, cit si in strainatate", a precizat initiatorul si organizatorul taberei, dl Gelu Tofan, presedintele Fundatiei Culturale care-i poarta numele.
Lucrarile create in aceasta tabara vor face obiectul unei expozitii, al carei vernisaj va avea loc pe 2 august, incepind cu ora 11, in prezentarea criticului de arta Octavian Barbosa. Cu aceasta ocazie, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Botosani va organiza spectacol de muzica si poezie. "Scopul nostru este de a promova artistii si creatiile lor, alaturi de tot ceea ce poate constitui modelul unor experimente privind completarea proiectelor de afaceri cu cele menite sa sprijine cultura", ne-a mai spus dl Tofan. (Gabi Gombos)

No comments: