29 October 2001

Festivitate cu "vipuri" la "A. T. Laurian" (Monitorul de Botosani)

Gelu Tofan va acorda 10 burse scolare elevilor liceului si va sponsoriza reparatia ceasului institutiei

Simbata la ora 11, in aula de festivitati a Colegiului National "A.T.Laurian" din Botosani s-au reunit elevi si fosti elevi, profesori si fosti profesori, in spirit aniversar. Au raspuns invitatiei conducerii colegiului si au onorat cu prezenta personalitati consacrate ale timpurilor noastre, oameni de cultura, dar si din sfera politicului, profesori universitari, oameni de afaceri, fosti dascali, actualmente pensionari. In cadrul festivitatii, Gelu Tofan, prosper om de afaceri, fost elev al liceului, a vorbit despre acordarea celor zece burse scolarilor merituosi din zona Todirenilor, nascuti in aceste comune. "A fost deschisa lista, care va fi completata de elevii care vor indeplini anumite criterii, cum ar fi media minima pentru pastrarea bursei, iar cei care vor dovedi rezultate exceptionale, vor fi ajutati si in continuarea studiilor universitare. Se va urmari stimularea unei reale competitii intre cei zece bursieri, cel mai bun fiind, la sfirsit recompensat pe masura.

A avut loc o oarecare intirziere, deoarece unii primari din microregiunea Todireni nu si-au gasit probabil timp sa raspunda solicitarii noastre de a nominaliza elevi merituosi cu situatie materiala dificila. Dealtfel inca mai sint localitati care nu au trimis nici un nume" a informat asistenta cunoscutul om de afaceri. Gelu Tofan a reamintit despre proiectul pe care doreste sa-l demareze si care are in vedere cele sapte comune din jurul Todireniului. Prin constituirea "microregiunii Todireni", se urmareste atragerea de fonduri pentru dezvoltarea zonei, dar mai cu seama, atragerea atentiei asupra potentialului de care aceasta dispune la momentul de fata. Bursele Tofan vor fi acordate peste circa doua saptamini, in cadru festiv, in prezenta primarului Florin Egner, in sala de consiliu a primariei. Bursele vor fi platite retroactiv, pentru a acoperi si perioada trecuta de la inceperea anului scolar.

Gelu Tofan a mai cercetat ceasul colegiului Laurian pe care intentioneaza sa-l demonteze si sa il dea la reparat la Sibiu, unde exista un mester specialist. Au mai tinut scurte alocutiuni Mircea Rusu, elev al liceului in perioada 1932-1940, presedinte de onoare al "Asociatiei fostilor profesori si elevi ai liceului Laurian din Botosani", in prezent prof.univ.doctor la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T.Popa" din Iasi si Doina Dretcanu, deputat PSD de Botosani. Manifestarea s-a incheiat cu un spectacol de teatru sustinut de trupa colegiului national "A.T.Laurian". Liceenii au prezentat piesa "Ursul" de Cehov, regizat de Mihai Dontu si premiata anul acesta la festivalul de teatru pentru liceeni. "", a declarat omul de afaceri.

Dupa festivitate, GeluTofan a avut o intilnire cu primarul Florin Egner in problema deschiderii in viitorul apropiat a trei magazine tip Economat pe care consiliul local le-a si aprobat in spatiile punctelor termice modernizate de cartier. Economatele vor oferi citeva alimente de baza la preturi de producator, iar Gelu Tofan intentioneaza sa deschida circa o suta de asemenea magazine in toata tara. (V.S.)

No comments: