12 May 2001

Ion Iliescu a primit premiul "Omul politic al deceniului" din partea ziarului Cotidianul (Monitorul)

Presedintele Ion Iliescu a primit, joi seara, premiul "Omul politic al deceniului", din partea ziarului Cotidianul, cu ocazia implinirii a zece ani de la infiintarea gazetei.

Ion Iliescu a fost premiat pentru "contributia la viata politica a ultimilor zece ani". "Am apreciat ziarul, chiar daca nu m-am bucurat de sarje amicale", a spus presedintele. Iliescu a evocat personalitatea lui Ion Ratiu, fondatorul Cotidianului. "Relatiile dintre noi nu au fost incarcate de resentimente. Am fost de multe ori si la el acasa. (...) Cred ca s-a bucurat de mai multa stima din partea adversarilor politici decit din partea prietenilor", a adaugat Ion Iliescu.

Alte cinci personalitati au primit titlul de "Omul deceniului" din partea Cotidianului: Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, Gheorghe Hagi, Bogdan Baltazar, Gelu Tofan si Isaac Sheps. Eugen Simion, presedintele Academiei, a primit diploma pentru "contributia la dezvoltarea forului de cultura", Gheorghe Hagi pentru "exceptionala contributie adusa imaginii Romaniei in lume", iar Bogdan Baltazar pentru "contributia la dezvoltarea sistemului financiar-bancar romanesc". Gelu Tofan a fost premiat pentru "cea mai eficienta strategie manageriala a unui investitor autohton", iar Isaac Sheps a primit diploma la capitolul investitii straine.

No comments: